Uputstvo

Registracija

Samo registrovan korisnik sajta sabackioglasi.com (https://www.sabackioglasi.com) može da postavlja oglasne poruke.

Najjednostavniji način za registraciju jeste Registracija naloga putem vašeg Facebook profila. Dovoljno je samo da, ukoliko npr. već imate profil na društvenoj mreži Facebook, na stranici Registracija kliknete na dugme >> Facebook prijava << prihvatite prava pristupa sajta vašem Facebook nalogu i zatim dodate oglas.

Drugi način za registraciju je klasična registracija putem formulara.

Na stranici >> Registracija << potrebno je da unesete sledeće podatke:

  • Korisničko ime (može biti vaše ime, prezime, ime i prezime, nadimak ili bilo koja druga reč koju ćete lako upamtiti). Korisničko ime će vam biti potrebno prilikom prijave (logovanja) na vaš nalog.
  • Email adresa (odnosno bilo koja email adresa) koju inače koristite. Na Vaš email će vam biti poslat email sa Vašim registracionim podacima.
  • U skladu sa Zakonom o oglašavanju Republike Srbije i internih pravila korišćenja websajta loznickioglasi.com, potrebno je da pročitate i označite da se slažete sa  Pravilima korišćenja i GDPR odredbama. Ukoliko se ne složite sa pravilima sajta nećete moći da se registrujete. Označavanjem da se slažete sa Pravilima korišćenja, smatraće se da ste ih pročitali i da se slažete sa istim.
  • Kako bi dokazali da niste Spamer (robot) potrebno je da označite ReCaptcha formu. Ukoliko ne prođete ReCaptcha verifikaciju nećete moći da se registrujete, već ćete morati da ponovite ReCaptcha verifikaciju.
  • Ukoliko ne želite da primate obaveštenja sa sajta loznickioglasi.com, uklonite kvačicu ispred. Ukoliko želite ostavite kvačicu štikliranu. Ovo se odnosi na sajt samo ako ista opcija postoji.

Kada ste uneli tražene podatke, odnosno korisničko ime, email adresu i lozinku, potvrdili da se slažete sa Uslovima korišćenja i uspešno verifikovali ReCaptcha formu u polje ispod forme, kliknite na “Registruj me“.

Kada ste kliknuli na Registracija, websajt vam je automatski poslao poruku na email koji ste uneli u polje E-pošta. Potrebno je da pristupite emailu i otvorite poruku koju smo vam poslali. Ukoliko poruka nije stigla, sačekajte 2-3 minuta. Ukoliko Vam email ne stigne u Vaše Inbox sanduče, molimo Vas da proverite Spam (Junk) sanduče. Ako i dalje ne stiže verovatno ste negde pogrešili prilikom registracije, pa krenite iz početka. U poruci će biti Vaši podaci sa kojima se prijavljujete na Vaš nalog na sajtu.

Sa ovim ste završili proces registracije. Prijavite se.

Prijava

Prijaviti se može samo registrovani korisnik. Prijava se vrši na stranici >> Prijava << unošenjem Vašeg korisničkog imena i lozinke koje ste izabrali prilikom registracije i verifikovanjem ReCaptcha forme. Kada se prijavite otvoriće vam se strana za formom za dodavanje oglasa na sajt.

Postavljanje oglasa

Postavljanje oglasa se vrši na stranici DODAJ OGLAS. Oglasna poruka sadrži one elemente koje oglašivač unese. Elementi označeni zvezdicom (*) su obavezni (Naslov, Kategorija i Opis) dok su ostali elementi opcioni i po izboru oglašavača. Ovde treba voditi računa o podacima koje postavljate, jer su vidljivi svim korisnicima sajta, registrovanim i neregistrovanim.

Brisanje oglasa

Brisanje oglasa se vrši na stranici Moj nalog. U dnu stranice je pregled vaših aktuelnih oglasa. Ispod oglasa koji želite da obrišete postoji opcija Delete. Kliknite na Delete i Vaš oglas će biti obrisan.

Promena lozinke

Promena lozinke se vrši na stranici Podešavanje (Izmeni profil) kojoj se pristupa sa stranice Moj nalog.

Ako ste kojim slučajem zaboravili lozinku, na stranici Prijava možete klikom na link Izgubljena lozinka otići na stranu na kojoj ćete resetovati istu. Nakon toga, na vaš e-mail koji ste uneli prilikom registracije će biti poslat link za resetovanje lozinke.

Pretraga

Pretraga se može vršiti pretragom konkretnog traženog pojma i/ili lokacije i/ili kategorije u polju za pretragu koji se nalazi na vrhu sajta. Prikaz rezultata se vrši posebnim prikazom rezultata u vidu slike sa nazivom. Klikom na jedan od rezultata prikazuje se tražena oglasna poruka.

Pomoć

Na stranici >> Kontakt << nas možete kontaktirati u svakom trenutku. Pošaljite vaše sugestije, primedbe, želje i pitanja. Mi ćemo se truditi da vam odgovorimo na svako pitanje u najkraćem mogućem roku.

Želimo vam puno uspeha u korišćenju sajta.